T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KANDIRA - Şehit Yavuz Sonat Güzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

"DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ" ARALIK AYI ETKİNLİKLERİ

Proje kapsamında yeni kelimeler öğrenen öğrencilerimiz, edebiyatımızın kıymetli eserlerini daha yakından tanıma imkanı bulmuştur.

 

   SÖZLÜK TASARIM YARIŞMASI

   Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında aralık ayında öğrencilerimiz; “Sözlük Özgürlüktür.” sloganından hareketle kendi seçtikleri, ilgi duydukları alanlarda sözlük tasarım çalışmaları yapmışlardır. Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Özlem ÖZER ve Kesra ÇELİK, öğrencilerimize çalışmalarında destek olmuş ve “Spor Terimleri Sözlüğü, Sanat Terimleri Sözlüğü, Dini Terimler Sözlüğü, Eş Anlamlı Kelimeler Sözlüğü, Zıt Anlamlı Kelimeler Sözlüğü ve Türkçe Sözlük” gibi dilimizin zenginliğini gösteren eserler ortaya çıkmıştır.

 

    EN İYİ CÜMLE/ AFİŞ YARIŞMASI

    Dilimizin Zenginlikleri Projesi “En İyi Cümle/Afiş Yarışması” kapsamında dil kullanımını zenginleştirme çalışmalarıyla öğrencilerimizin dilimizin zenginliklerini tanımaları, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmaları ve düşünce dünyalarının zenginleştirilmesi amacıyla öğrencilerimiz “Safahat Sözlüğü” ile buluşturulmuştur. Okulumuz Tarih Öğretmenleri Esra UZUN ve Salih ÇAKIR bu etkinlikte öğrencilerimize yardımcı olmuş ve öğrencilerimiz sözlükten seçtikleri en az üç kelimeyle birer slogan oluşturarak bu sloganın etrafını kendi hayal güçleriyle renklendirmiş ve afiş olarak tasarlamışlardır.

 

    “SAFAHAT” KONULU ÇEVRİM İÇİ BİLGİ YARIŞMASI

     Okulumuz öğrencilerine 23.12.2023 tarihinde saat 19.00’da yapılacak olan “Safahat” konulu çevrim içi bilgi yarışmasının duyurusu yapılmış, öğrencilerimiz başvuru için “ogm.eba.gov.tr” adresine yönlendirilmiştir. Yarışmaya katılan öğrencilerimizin isimleri ve ilçe sıralamaları aşağıda listelenmiştir:

      Kübra YAĞIZ: İlçe sıralaması:3      

      Kübra Nur UMUT: İlçe sıralaması: 8      

      Beren KESİKBAŞ: İlçe sıralaması:14    

      Elanur YILDIRIM: İlçe sıralaması:17     

      Utku BİRBAŞ: İlçe sıralaması:18      

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.02.2024 - Güncelleme: 05.03.2024 10:17 - Görüntülenme: 85
  Beğen | 0  kişi beğendi