Okulumuz İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışmaları

Okulumuz Yangın Prosedürü İçin Tıklayınız

Okulumuz Yangin_ic_duzenlemesi_talimati İçin Tıklayınız

Öğretmen Görevleri:

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre çalışan olarak, kendisine verilen görev ve sorumlulukları yerine getirmek.

Sınıf içerisinde öğrenci ve çalışanların sağlığı ve güvenliğini tehlikeye düşürecek durumları idareye bildirmek.

Nöbetçi Öğretmen Görevleri:

İlk dersten önce ve görevi süresince sorumlu olduğu nöbet alanını eğitim-öğretime uygunluğunu kontrol etmek, iş sağlığı ve güvenliği açısından tehlike oluşturabilecek tüm unsurları nöbetçi müdür yardımcısına haber vermek ve nöbet defterine durumu yazarak imzalamak.

Koordinatör Öğretmen Görevleri:

Öğrencinin işletmede bulunduğu sırada yaşadığı; iş kazası, meslek hastalığı, ramak kala olayları vb. durumları zamanında okul idaresine yazılı olarak bildirmek. İşletmenin 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğini kontrol etmek.

Atölye Şeflerinin Görevleri:

İş kazası, meslek hastalıkları, yangın ve diğer tehlikelere karşı iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması konusunda özel eğitimi gerektiren öğrencileri de dikkate alarak gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak.

İş sağlığı ve güvenliği bakımından sorumluluğundaki alan/bölüm, atölye, laboratuvarda bulunan her makine için özelliklerinin, periyodik bakım ve yedek parça durumuyla varsa yapılan tadilat ve değişen parçalarının düzenli olarak işlendiği makine kartıyla kullanma kılavuzu hazırlamak. Atölye ve laboratuvarlardaki çalışma şartlarını belirten tehlike ve uyarı işaretleriyle makine ve araç-gerecin özelliklerine göre kullanma talimatlarının uygun yerlere asılmasını sağlamak.

Müdür Yardımcısı Görevleri:

İş Sağlığı ve Güvenliği İle ilgili görevlerini yerine getirmeli ve gerekli önlemlerin alınmasını sağlamalı.

Okul Müdürü Görevleri:

İşveren olarak İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili iş ve işlemleri koordine eder.

Yayın: 05.02.2024 - Güncelleme: 13.02.2024 09:43 - Görüntülenme: 59