T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KANDIRA - Şehit Yavuz Sonat Güzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kandıra İşletme Belirleme Komisyonu Toplandı

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı mesleki eğitim, staj ve tamamlayıcı eğitim yaptırmakla yükümlü işletmelerin, eğitime uygunluğu ile mesleki eğitim görecek öğrenci sayılarının tespit edilmesi amacıyla İşletme Belirleme Komisyonu toplantısı yapıldı.

                Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin ilgili Maddeleri gereği kurulan işletme belirleme komisyonu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir ZORLU’nun başkanlığında Şehit Yavuz Sonat Güzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman YILDIRIM, Koordinatörü Müdür Yardımcısı, ilgili alan/bölüm şefleri, meslek alanı öğretmenleri, ilgili meslek alanlarını temsilen Kandıra Esnaf ve Sanatkârlar Odasıdan  Yahya KABA, İŞ-KUR Temsilcisi Ayhan PEHLİVANSOY, SGK Temsilcisi Olcay GEÇKİN, Turizm Temsilcisi Erkan İŞLER ve Serbest Mali Müşavir Erdoğan GÜNAY'ın katılımı ile yapıldı.
                Okulumuz Öğrencilerinin işletmelere yerleşririlmesi ve Kandıradaki işlemelerin yapıları görüşüldü. On ve üzeri ştajyer öğrenci çalıştırmak isteyen işletmelerin eğitim birimi kurması gerektiği, kurulan eğitim biriminin işletme belirleme komisyonu tarafından onaylanması gerektiği  vurgulandı. Ara eleman sıkıntısının dile getirildiği toplantıda önümüzdeki süreç için yol haritası belirlendi. İlçemizdeki küçük işletmelerin dışında büyük işletmelerin de daha fazla sayıda stajyer stajyer öğrenci çalıştırması gerektiği söylendi.
                Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri de gerekli notları alırken, toplantı karşılıklı görüşmelerin ardından sona erdi.

04-01-202404-01-202404-01-202404-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.01.2024 - Güncelleme: 04.01.2024 10:01 - Görüntülenme: 73
  Beğen | 0  kişi beğendi