KOCAELİ / KANDIRA - Şehit Yavuz Sonat Güzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİ

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" şubat ayı eylem planı kapsamında okulumuzda "Deyim ve Atasözleri Okumaları" yapılmıştır.

“Deyim ve Atasözleri Okumaları” kapsamında sınıflarda “Anlat Bakalım” etkinliği yapılmış; öğrenciler, seçtikleri deyim ve atasözlerini jest ve mimiklerle birbirlerine anlatarak bulmaya çalışmışlardır. Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Ali KARAKAMIŞ ve Hüseyin KARABULUT tarafından sınıflarda “Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma” etkinliği yapılmıştır.

Sınıflarda “Atasözü/ Deyim Resimleme” etkinliği gerçekleştirilmiş; öğrencilerimiz kendilerinin belirlediği atasözü veya deyimi ifade eden görselleri çizerek renklendirmişlerdir. Öğrencilerimizin ortaya çıkardığı bu ürünler okul panolarında sergilenmiştir.

05-03-202405-03-202405-03-2024

Yayın: 05.03.2024 - Güncelleme: 05.03.2024 10:04 - Görüntülenme: 39