DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ MART AYI ETKİNLİKLERİ

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında mart ayında okulumuzda "Kutadgu Bilig Okumaları" yapılmıştır.

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında mart ayında, Yusuf Has Hacib'in yazdığı "Kutadgu Bilig" adlı eserimizi öğrencilerimizle buluşturduk. Yapılacak etkinliklerin daha verimli geçmesi amacıyla öğrencilerimiz "Yusuf Has Hacip" ve "Kutadgu Bilig" hakkında bilgilendirildi. Yazara ve esere dikkat çekmek amacıyla öğrencilerin seçtiği nasihatlerden oluşan bir okul panosu hazırlandı.

02-04-202402-04-2024

Sınıflarda “Anlamını Bul” etkinliği yapılmıştır. Öğrenciler, eserde geçen kelimelerin anlamlarını birbirlerine sorarak tahmin etmeye çalışmış ve bu sayede yeni kelimeler öğrenmişlerdir. Sınıflarda “Kelime Türetme” etkinliği yapılmıştır. Öğrencilere Kutadgu Bilig’de geçen kelimeler verilmiş; öğrenciler, bu kelimelerden yeni kelimeler türetmeye çalışmışlardır. Sınıflarda “Kare Bulmaca” etkinliği yapılmıştır. Öğrenciler, Kutadgu Bilig’de geçen kelimeleri kullanarak bulmacalar hazırlamış ve hazırlanan bulmacalar sınıflarda uygulanmıştır. “Kutadgu Bilig Okumaları Nesne Tasarım Yarışması” kapsamında öğrencilerimiz, eserde kendilerini en çok etkileyen sözleri ekleyerek ayraç tasarımı yapmışlardır. Etkinlikler, okulumuz öğretmenlerinden Eda GELGEÇ ve Gökhan OK tarafından düzenlenmiştir.

02-04-202402-04-202402-04-202402-04-202402-04-202402-04-2024

Yayın: 02.04.2024 - Güncelleme: 02.04.2024 15:46 - Görüntülenme: 19